Ilmasillan hallituksen tiedote 10.5.2021

Arvoisa Hämeenlinnan Ilmasillan jäsen 

Korona on pitänyt yhteiskuntaa pihdeissään reilun vuoden. Rajoitustoimet ovat ajaneet kaiken harrastustoiminnan lähes nollaan. Näin on käynyt myös Ilmasillan toiminnalle. Onneksi asiantuntijat näkevät jo valoa tunnelissa, toivotaan että se ei ole juna vaan tunnelin pää. Korona hellittää rokotusten myötä ja juhannusta vietettäisiin lähes normaali oloissa. Mikä olisikaan mukavampaa ankean talven jälkeen. 

Hävittäjähankinnassa eletään erittäin kiinnostavia vaiheita kun ehdokkaita testataan sotapelissä. Tarjoajat ovat avanneet sallituissa rajoissa tarjouksensa sisältöä mm konemäärien, aseistuksen ja teollisen yhteistyön osalta. Jokainen meistä on voinut valita oman suosikkinsa. Itse ajattelin jättää valinnan tämän päivän ammattilaisten tehtäväksi. Valinta tapahtuu tämän vuoden loppuun mennessä. 

Hanssin-Jukan perinneyhdistys on kasvattanut laivastoaan taas uudella koneella hankkimalla MI-8 helikopterin, joka tuli DK:n ja MG:n rinnalle ulkonäyttelyyn. Lisäksi on hankittu HW:n runko, joka on sijoitettu sisätiloihin Hanssin-Jukan kanssa. Pian on kasassa ainekset vaikka lentokonepuistoon. Hatun nosto perinneyhdistykselle ja  yhteistyökumppaneille. 

Ilmasilta  jatkaa toimintaa syksyllä mikäli koronatilanne sallii kokoontumiset sisätiloissa. Toiminta koostuu edelleen kerran kuukaudessa ilmailua käsittelevistä luennoista. Paikka on Kumppanuustalon luentosali ja ajankohta kuukauden täyden viikon toinen tiistai,  jos kyseinen tiistai on pyhä- tai juhlapäivä, kokous siirtyy seuraavalle viikolle. 

Tätä ennen pidetään Hämeenlinnan ilmasillan hallituksen kokous heinä-elokuun vaihteessa, jossa kartoitetaan koronan rajoitusten takia rästiin jääneet asiat, nykyinen tilanne ja suunnitelma syksylle. Syksyn toimintasuunnitelma julkaistaan elokuussa kun korona tilanne tarkentuu. 

Toivottavasti pääsemme taas normaaliin toimintaan. Kesää odotellessa 

Seppo Nieminen 

Puheenjohtaja

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.