Koronavirus ja Ilmasillan kuukausikokoukset kevät 2021

Hämeenlinnan Ilmasillan toiminta koronatauolla kevään 2021

Ilmasillan hallitus on kokouksessaan 1.12.2020 päättänyt siirtää koronarajoitusten vuoksi ilmasillan yleiset kokoukset (12.1.2021 ja 13.4.2021) syksyyn 2021 ja perua kevään 2021 (12.1, 9.2, 9.3, ja 13.4) luennot. Esitelmät siirretään syksyyn niiltä osin kuin se esitelmien pitäjille sopii.   

Ilmasillan hallitus seuraa koronatilannetta ja tiedoittaa muuttuneista luentojärjestelyistä keväällä 2021 jäsenistolle sähköpostijakelulla, nettisivuilla ja facebook-ryhmässä.

THL:n antamia ohjeita koronaviruksen torjumiseksi.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa virus voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja on sen jälkeen koskenut toiseen ihmiseen. Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Arkielämän tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja välttämällä lähi kontakteja muihin ihmisiin.

  • Jos on flunssaa tai edes epäily sairastumisesta koronavirukseen, niin pitää välttää kaikkia yleisötilaisuuksia.
  • Pitäkää riittävä väli (n. 2m) muihin ihmisiin luennolle tullessa ja auditoriossa.
  • Käyttäkää kasvosuojainta.
  • Peskää käsiänne usein tai käyttäkää alkoholipohjaista käsihuuhdetta.

Toivomme että näiden ohjeiden noudattaminen edistävät suojaustoimia ja vähentävät jäsenistömme vaaraa sairastua korona virukseen.

Hämeenlinnan Ilmasillan hallitus

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Koronavirus ja Ilmasillan kuukausikokoukset kevät 2021

Yleinen kokous 14.9.2021 klo 18:00 ja luento klo 18:30

Folland Gnat Suomen ilmavoimissa

Folland FO.141 Gnat valittiin Ilmavoimille suihkuhävittäjäksi vuonna 1956 olosuhteissa, joissa taloudelliset ja ulkopoliittiset mahdollisuudet olivat rajatut. Konevertailujen jälkeen tilattiin Englannista 12 kevyttä Gnatia, joka hankittavissa olevista koneista oli edullisin ja suorituskykyisin. Kone oli kuitenkin vielä kehitysvaiheessa, jonka vuoksi toimitukset viivästyivät ja ensimmäiset koneet saatiin Suomeen kesällä 1958.

Gnatissa ilmeni käytössä jatkuvasti teknisiä puutteita ja vikoja, jotka aiheuttivat tekniselle henkilökunnalle paljon ylimääräistä työtä. Gnat oli ominaisuuksiensa vuoksi jonkin verran vaativa lennettävä, mutta suorituskyvyltään se oli kuitenkin nopea ja ketterä ja sillä oli hyvä nousukyky. Gnatin palvelusaika (1958–1972) jäi lyhyeksi, mutta sillä oli tärkeä osuus Ilmavoimien suihkuhävittäjätoiminnan kehittämisessä.

Luennoi ins.ev.luutn. Jyrki Laukkanen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Jyrki_Laukkanen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Folland_Gnat

http://www.koalakustannus.fi/kirjat/kirja.php?id_prd=245

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Yleinen kokous 14.9.2021 klo 18:00 ja luento klo 18:30

Kuukausikokous 12.10.2021 klo 18:00

AB 330 ja liikennelentäminen Kiinassa suomalaisin silmin

AB330 kapteeni Pekka Kärmeniemi kertoo työjuhdastaan ja kokemuksistaan liikennelentämisestä Kiinalaisella operaattorilla.

China Southern Airlines on yksi maailman suurimmista lentoyhtiöistä ja SkyTeamin jäsen, joka harjoittaa yli 2000 lentoa päivittäin 208 kohteeseen 40 maassa ja eri puolilla maailmaa. Tiivissä yhteistyössä SkyTeamin jäsenlentoyhtiöiden kanssa China Southernin verkosto kattaa 1062 kohdetta 177 maahan ja alueelle. 126 miljoonaa matkustajaa lensi kanssamme vuonna 2017, mikä teki meistä suurimmat lentoyhtiöt Aasiassa ja kolmanneksi suurimmat IATA: n 240 lentoyhtiön joukosta matkustajaliikenteen perusteella. Erinomaiset turvallisuusennätyksemme, moderni solmukohta Guangzhou Baiyunin kansainvälisellä lentokentällä ja tehokas laivasto, mukaan lukien Airbus A380 ja 787 Dreamliner, tekevät meistä yhden johtavista lentoyhtiöistä, jotka yhdistävät Aasian, Euroopan, Afrikan ja Amerikan.

https://www.csair.com/en/about/gongsijianjie/

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kuukausikokous 12.10.2021 klo 18:00

Kuukausikokous 9.11.2021 klo 18:00

ANS Finland – Lennonjohto ja miehittämättömät ilma-aukset

Air Navigation Services Finland Oy (ANS Finland) vastaa Suomen ilmatilan käytön hallinnasta sekä lentoreitti- ja lennonvarmistuspalveluista 22 lentoasemalla Suomessa. Lentoreittipalvelut sisältävät Suomen aluelennonjohdon, ilmatilan hallinnan, lentopelastuksen sekä lentoliikennevirtojen säätelyn. Lisäksi vastaamme lennonvarmistustekniikan palveluiden tuottamisesta.

Miehittämättömien ilma-alusten yleistyminen edellyttää innovatiivisia digitaalisia ratkaisuja, jotta voimme varmistaa turvallisen lentoliikenteen ilmatilassamme. Siksi on luontevaa, että kehitämme uusia digitaalisia palveluita juuri tähän tarpeeseen.  Esitelmän pitää TMF-konsernissa lennonvarmistuspalveluita tuottavan ANS Finlandin markkinoinnista ja asiakkuuksista vastaava johtaja Pasi Nikama.

Tallennettu kategorioihin Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Kuukausikokous 9.11.2021 klo 18:00